2024 LGS Merkezî Sınav Tamamlandı ve Soru Kitapçıkları Yayımlandı

2024 LGS Merkezî Sınav Tamamlandı ve Soru Kitapçıkları Yayımlandı
2024 LGS merkezî sınavı sorunsuz bir şekilde tamamlandı. 1 milyon 38 bin 192 öğrenci sınava katıldı. Soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı. LGS sınav sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak. Detaylar için tıklayın.

2024 LGS Merkezî Sınavı Tamamlandı, Soru Kitapçıkları Yayımlandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen merkezî sınav, sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Bu yıl 8'inci sınıftaki 1 milyon 38 bin 192 öğrenci sınava katıldı. LGS soru ve cevap anahtarları da yayımlandı.

İki oturum halinde gerçekleştirilen sınav, Türkiye'de 973 sınav merkezinde, 3 bin 891 okulda ve 62 bin 663 salonda yapıldı. Yurt dışında ise 11 sınav merkezinde, 11 okulda ve 35 salonda gerçekleştirildi.

Birinci oturumda, öğrencilere sözel alanda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soru yöneltildi.

Cevap anahtarları, sınavdan kısa bir süre sonra yayımlandı. Öğrenciler sınav kitapçıklarını sınavdan bir gün sonra, sınava girdikleri okullardan alabilecekler.

LGS merkezî sınav sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak. Aynı gün, Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.