2024 LGS: Kimlik Belgesinde Fotoğraf Zorunlu mu

2024 LGS: Kimlik Belgesinde Fotoğraf Zorunlu mu
2 Haziran’da gerçekleştirilecek Liseye Geçiş Sınavı'na (LGS) yaklaşık 1 milyon 40 bin öğrenci katılacak. Sınav sonuçları ise 28 Haziran’da açıklanacak. Aynı tarihte, yabancı özel okullar da dahil olmak üzere birçok özel lise taban puanlarını ilan edecek.

Fotoğrafsız Kimlik Kartı Sorunu

Sıkça sorulan sorulardan biri, kimlik kartında fotoğraf olmayan öğrencilerin sınava girip giremeyeceği. Geçerli bir kimlik kartı ve fotoğraflı sınava giriş belgesi olmayan öğrenciler sınava alınmaz.

İki Belge Zorunlu

Öncelikle sınava giriş belgesinden bahsedelim. Bu belge, 24 Mayıs’tan itibaren elektronik ortamda yayımlanacak. Okul müdürleri bu belgeyi alarak mühürleyip onaylayacak ve öğrenciye teslim edecek. Sınava giriş belgesinde öğrencinin fotoğrafı, kimlik bilgileri, sınava gireceği okul, salon ve sıra bilgileri yer alacak. Bu belge sınav günü mutlaka öğrencinin yanında bulunmalı.

İkinci belge ise geçerli kimlik belgesidir. Geçerli kimlik belgesi, T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport olabilir. Bazı öğrencilerin nüfus cüzdanlarında fotoğraf bulunmuyor. Daha önce fotoğrafsız kimlik kartları sınava girişte sorun yaratmıyordu ve bu yıl da aynı uygulama devam edecek. Fotoğrafsız kimlik kartları geçerli sayılacak, dolayısıyla kimlik kartında fotoğrafı olmayan öğrenciler de sınava girebilecek.

  • Sınava Giriş Belgesi: 24 Mayıs’tan itibaren okul müdürlüklerinden mühürlü ve onaylı olarak alınacak, fotoğraf ve kimlik bilgileri içerecek.
  • Geçerli Kimlik Belgesi: T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı veya geçerli pasaport olabilir, fotoğrafsız kimlik kartları kabul edilecek.

Sonuç: 2024 LGS sınavında kimlik kartında fotoğraf olmayan öğrenciler de sınava girebilecek. Sınava giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanınızda olduğu sürece, sınava katılmanızda bir engel bulunmamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.