18–19. yüzyıl felsefesinin öne çıkan problemleri nelerdir

18–19. yüzyıl felsefesinin öne çıkan problemleri nelerdir
18. ve 19. yüzyıl felsefesi, birçok önemli problemi ve tartışmayı gündeme getirmiştir. Bu dönemin öne çıkan felsefi problemleri ve üzerinde yoğunlaşılan konular hakkında bilgi edinin.

18-19. Yüzyıl Felsefesinde Öne Çıkan Problemler

18-19. yüzyıl felsefesi, birçok önemli problemi ele almış ve düşünce dünyasını derinden etkilemiştir. İşte bu dönemin öne çıkan bazı problemleri:

Varlığın oluşu ve ontoloji: Bu dönemde ontoloji, varlığın doğasını anlamaya yönelik yoğun tartışmalara sahne olmuştur. Özellikle Descartes, Spinoza ve Wolff gibi filozoflar, ontolojiyi tümdengelimli bir disiplin olarak görmüşlerdir. Hegel ise varlığı bir bütün olarak algılayarak “ruh” dediği bir özün görünümleri olarak ele almıştır.

Bilginin kaynağı: Bilimdeki gelişmeler, Batı’nın bilgiye olan bakışını değiştirmiştir. 17. yüzyılda bilimin yöntemi felsefeye uygulanmaya çalışılmış, 18. yüzyılda ise aklın aydınlattığı doğru bilgiler aranmıştır.

Ahlakın ilkesi: Toplumsal olayların ahlaki sonuçları, bu dönemin filozoflarını ahlak alanına yönlendirmiştir. Ahlakı, akılla anlama ve yorumlama eğilimi göstermişler ve düşüncelerini bu noktadan yaymışlardır.

Bu problemler, felsefe tarihinde önemli bir dönemi şekillendirmiş ve günümüz düşünce dünyasına da etkisini sürdürmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.