2024 YKS (TYT) Saat Kaçta Başlayacak ve Bitecek, TYT Sınav Süresi ve Soru Sayısı

2024 YKS (TYT) Saat Kaçta Başlayacak ve Bitecek, TYT Sınav Süresi ve Soru Sayısı
2024 YKS (TYT) sınavı hakkında bilmeniz gerekenler: Sınav saat kaçta başlayacak ve bitecek, kaç dakika sürecek, kaç soru sorulacak? İşte detaylı bilgiler ve sınav ipuçları.

2024 YKS (TYT) Sınavı: Başlama ve Bitiş Saatleri, Süresi ve Soru Sayısı

2024 yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında gerçekleştirilecek olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), üniversiteye girişin ilk aşamasını oluşturmaktadır. Milyonlarca adayın katılacağı bu önemli sınav, belirli saatler arasında yapılacak ve belirli kurallara tabi olacaktır. İşte 2024 TYT sınavı hakkında bilmeniz gereken detaylar:

TYT Sınavı Saat Kaçta Başlayacak ve Bitecek?

2024 YKS kapsamında TYT sınavı 8 Haziran 2024 Cumartesi günü yapılacaktır. Sınav saat 10:15'te başlayacak ve adaylar sınav salonlarına en geç 10:00'a kadar alınacaktır. Geç kalan adaylar sınava giremeyecekleri için, sınav yerine zamanında ulaşmak büyük önem taşımaktadır. TYT sınavı, saat 13:00'te sona erecektir.

TYT Sınavı Kaç Dakika Sürecek?

TYT sınavı toplamda 165 dakika, yani 2 saat 45 dakika sürecektir. Bu süre zarfında adaylar, kendilerine yöneltilen soruları yanıtlayarak, üniversiteye giriş puanlarını belirleyecek olan ilk aşamayı tamamlamış olacaklardır.

TYT Sınavı Kaç Soru?

TYT sınavı, toplamda 120 sorudan oluşmaktadır. Bu sorular, temel matematik, Türkçe, fen bilimleri ve sosyal bilimler olmak üzere dört ana bölümde yer alacaktır. Her bölümde adayların bilgi ve becerilerini ölçmeye yönelik sorular bulunmaktadır. Soruların dağılımı şu şekildedir:

  • Türkçe: 40 soru
  • Temel Matematik: 40 soru
  • Fen Bilimleri: 20 soru (Fizik, Kimya, Biyoloji)
  • Sosyal Bilimler: 20 soru (Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.