2024 LGS Soru Kitapçıkları Ne Zaman Alınacak

2024 LGS Soru Kitapçıkları Ne Zaman Alınacak
2024 LGS'de ter döken 1 milyon 38 bin 192 öğrenci, sınav sonrası merakla soru kitapçıklarını bekliyor. MEB'den müjdeli haber: Soru kitapçıkları 3 Haziran Pazartesi günü okullarda dağıtılacak! Detaylar için tıklayın.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, 2 Haziran 2024 Pazar günü Türkiye genelinde 1 milyonu aşkın öğrenciyi bir araya getirecek. Sınavın ardından tüm adaylar, cevap anahtarı ve kitapçıkla birlikte soru kitapçıklarını da merak ediyor. LGS soru kitapçıkları, sınavın tamamlanmasının ardından isteyen öğrenci ve velilere verilecek. Ancak dağıtım aynı gün yapılmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, soru kitapçıklarının isteyen veli ve öğrencilere 3 Haziran Pazartesi günü okullarda verileceğini duyurdu.

2024 LGS: Sınav Kitapçıklarını Ne Zaman Alabileceksiniz?

1 milyon 38 bin 192 öğrencinin başvurduğu Liseye Geçiş Sınavı (LGS), 2 Haziran Pazar günü yapılacak. İki oturumlu sınavın tamamlanmasının ardından, cevap kağıtları Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) gönderilecek ve sınav sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak.

Öğrenciler ve veliler tarafından merak edilen konulardan biri de LGS soru kitapçıklarının ne zaman dağıtılacağıdır. LGS başvuru kılavuzunda, sınavın tamamlanmasının ardından soru kitapçıklarının isteyen öğrenci ve velilere verileceği belirtilmektedir. Ancak bu kitapçıklar sınav günü dağıtılmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, soru kitapçıklarının 3 Haziran Pazartesi günü okullarda isteyen veli ve öğrencilere verileceğini duyurdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.